Het voorlichten van een gezond iemand over natuurvoeding
Huidige eetpatroon
Henny is 46 jaar en erg geïnteresseerd in (gezond) eten. Ze is jaren kookdocent geweest bij een MBO opleiding en geeft nog steeds kookdemonstraties.
Ze heeft iedere week een (biologische) groententas. Ze kookt graag en werkt veel met verse en biologische producten.
Henny heeft een druk gezin en het lukt niet altijd om zelf (uitgebreid) te koken.
Tussendoortjes zoals chips, koekjes, maar ook een gebakken visje van de markt vindt ze ook lekker!
Henny is dol op Italiaans eten, natuurlijk met een glaasje (flesje) wijn.
Ze traint voor de dam tot dam loop.
In het voorjaar eet ze wel eens uitsluitend rauwkost ... de winterkilo's moeten er toch af ...
Mijn voorstel
Het advies is om te proberen constanter te eten zodat de gewichtsschommelingen minder zijn.
Probeer tijdens het koken en voor het eten ook te ontspannen, iets wat wellicht lastig is met het drukke gezin.
Zet van te voren al wat dingen klaar en maak een weekplanning!
Eet voor het eten geen stokbrood of chips, maar een olijfje of een salade met avocado, alfalfa en zaden of pitten.
Blijf vooral werken met goede - koudgeperste en extra virgine - olijfolie, verse kruiden (en peterselie) en eerlijke en eenvoudige producten zoals tomaten, (lente) ui en knoflook.
Let op dat je bij het bereiden van pasta's altijd volkoren pasta's gebruikt. Wissel eens af met speltpasta.
Een wijntje mag best! Neem de tijd ervoor en geniet ervan!
Reactie
Henny ´weet´ de meeste dingen wel, maar door alle hectiek van het werk en het gezin lukt het toch niet altijd om verantwoord bezig te zijn. Het klaarzetten en plannen van tevoren is leuk bedacht, maar werkt gewoon voor haar niet. Biologisch en verantwoord vindt ze belangrijk, maar gezelligheid staat bovenaan. Wel vindt ze het prettig hierin gestimuleerd te worden door haar omgeving.
Huidige eetpatroon
Henny is 46 jaar en erg geïnteresseerd in (gezond) eten. Ze is jaren kookdocent geweest bij een MBO opleiding en geeft nog steeds kookdemonstraties.
Ze heeft iedere week een (biologische) groententas. Ze kookt graag en werkt veel met verse en biologische producten.
Henny heeft een druk gezin en het lukt niet altijd om zelf (uitgebreid) te koken.
Tussendoortjes zoals chips, koekjes, maar ook een gebakken visje van de markt vindt ze ook lekker!
Henny is dol op Italiaans eten, natuurlijk met een glaasje (flesje) wijn.
Ze traint voor de dam tot dam loop.
In het voorjaar eet ze wel eens uitsluitend rauwkost ... de winterkilo's moeten er toch af ...
Mijn voorstel
Het advies is om te proberen constanter te eten zodat de gewichtsschommelingen minder zijn.
Probeer tijdens het koken en voor het eten ook te ontspannen, iets wat wellicht lastig is met het drukke gezin.
Zet van te voren al wat dingen klaar en maak een weekplanning!
Eet voor het eten geen stokbrood of chips, maar een olijfje of een salade met avocado, alfalfa en zaden of pitten.
Blijf vooral werken met goede - koudgeperste en extra virgine - olijfolie, verse kruiden (en peterselie) en eerlijke en eenvoudige producten zoals tomaten, (lente) ui en knoflook.
Let op dat je bij het bereiden van pasta's altijd volkoren pasta's gebruikt. Wissel eens af met speltpasta.
Een wijntje mag best! Neem de tijd ervoor en geniet ervan!
Reactie
Henny ´weet´ de meeste dingen wel, maar door alle hectiek van het werk en het gezin lukt het toch niet altijd om verantwoord bezig te zijn. Het klaarzetten en plannen van tevoren is leuk bedacht, maar werkt gewoon voor haar niet. Biologisch en verantwoord vindt ze belangrijk, maar gezelligheid staat bovenaan. Wel vindt ze het prettig hierin gestimuleerd te worden door haar omgeving.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten