maandag 31 januari 2011

Energetische waarde van voeding

(afkomstig van Lanke, voedingscoaching)
De bio-energetische voedingsleer stelt dat de plant naast deze voedingsstoffen ook het omgezette zonlicht in zich draagt in de vorm van bio-energie. Deze energie wordt door het eten van die plant doorgegeven samen met de voedingsstoffen. Volgens de bio-energetische voedingsleer is het van belang voedingsmiddelen te eten die veel bio-energie bevatten. Ons lichaam kan beter de voedingsstoffen opnemen indien de plant meer bio-energie bevat.

Daarom is het bij de bio-energetische voedingsleer onder meer van belang om verse groente en fruit te eten.

Deze kijkwijze naar voedsel is minstens omstreden ... toch denk ik dat er niet te twisten valt over 'energie' en het consumeren van voedsel:

Energie in voedsel
(hoeveel energie/ voedingsstoffen bevat het?)
Omzetten en verteren
(moet mogelijk zijn)
(kost veel energie)
Energie voor het lichaam

Er is veel onderzoek gedaan naar bioenergetica door dr Fritz Popp
Het fotograferen van deze energie/ dit energieveld kan door middel van Kilian fotografie


Geen opmerkingen:

Een reactie posten