zondag 28 november 2010
zaterdag 27 november 2010
Smaak en smaakmakers - kruiden en specerijen
Lekker eten ... een kwestie van smaak? Wat is smaak eigenlijk?
vrijdag 26 november 2010
Natuurvoeding op Walcheren
De natuurvoedingswinkel in Vlissingen is vorig jaar gestopt ... is ah mijn enige kans om verantwoord (biologisch) te eten? Gelukkig niet!
Met kokend water op topsnelheid?!
Uitgerekend afgelopen 2 weken moeten we een heetwaterkuur gaan doen. Alleen kokend water drinken. Dus geen koffie, thee, cappuccino, koud water of koffie. Nu komt dat eigenlijk niet echt handig uit ...
donderdag 18 november 2010
woensdag 17 november 2010
dinsdag 16 november 2010
maandag 15 november 2010
Koolhydraten
(Afkomstig van wikipedia)
Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor het lichaam.
Koolhydraten zijn een groep van moleculen. De moleculen van koolhydraten zijn suikermoleculen. Die suikermoleculen zijn aan elkaar verbonden in ketens. Deze ketens hebben de scheikundige structuurformule (CH2O)n.
Koolhydraten zijn een belangrijke bron van energie voor het lichaam.
Koolhydraten zijn een groep van moleculen. De moleculen van koolhydraten zijn suikermoleculen. Die suikermoleculen zijn aan elkaar verbonden in ketens. Deze ketens hebben de scheikundige structuurformule (CH2O)n.
zaterdag 13 november 2010
donderdag 11 november 2010
Productinformatie zwarte bonen
"Maak een hartig gerecht met een peulvrucht naar keuze" was de opdracht deze week. Toevallig heb ik net zwarte bonen gekocht ... ze zien er een beetje eng uit ... ze komen uit China (niet echt regionaal dus), maar een interessante uitdaging ... kun je daar iets lekkers van maken?
woensdag 3 november 2010
Een dynamisch avontuur
Gewapend met notitieblok, pen en laarzen spring ik op de fiets. Vandaag ga ik op bezoek bij een biologisch dynamisch bedrijf. Nou ja… op bezoek? Ik voel me eigenlijk meer Sherlock Holmes: ik moet op zoek naar bewijzen dat dit bedrijf echt biologisch dynamisch werkt. Vandaar dat notitieblokje met de onderwerpen die ik zeker moet onderzoeken. Zou Sherlock dat ook hebben? En die pen om natuurlijk alles te noteren… ik ken de beperkingen van mijn geheugen. Die laarzen moest ik meenemen. Het zal daar wel een beetje modderig zijn met al die regen van de afgelopen tijd.
Voedingpiramide
Dé richtlijn voor gezond, lekker en veilig eten. Bestaat die?
Er zijn diverse schema's en richtlijnen ontwikkeld. Bijvoorbeeld de schijf van 5, de voedingsdriehoek of de puur piramide. Niet alle overzichten passen goed bij de natuurvoedingsbenadering. Tevens veranderen de inzichten voortdurend.
Er zijn diverse schema's en richtlijnen ontwikkeld. Bijvoorbeeld de schijf van 5, de voedingsdriehoek of de puur piramide. Niet alle overzichten passen goed bij de natuurvoedingsbenadering. Tevens veranderen de inzichten voortdurend.
dinsdag 2 november 2010
Portfolio les 3
Vandaag was een lichte dag ... komt dit omdat ik ´gewoon´ fit ben na een weekje herfstvakantie of omdat ik me goed heb voorbereid? Ik heb de theorielessen van vorige keer goed uitgewerkt zodat ik de basiskennis over de eiwitten en vetten redelijk gestructureerd en voor een groot deel in mijn hoofd heb.
Abonneren op:
Posts (Atom)